Mitä koirarotua pidetään maailman fiksuimpana?

Jokainen koiranomistaja taitaa pitää omaa koiraansa maailman fiksuimpana olentona, mutta mitä koirarotua pidetään yleisesti maailman fiksuimpana? Minkä rodun edustajat ovat edustettuina niin agilityssa kuin monissa muissakin tehtävissä, joissa koiran älykkyys tulee hyvin esiin? Paljastamme tällä sivulla tämän koirarodun, joka ei kyseisen rodun yksilön omistajalle tule varmastikaan yllätyksenä!

Bordercollieta pidetään yleisesti maailman fiksuimpana koirarotuna

Bordercollieta pidetään yleisesti fiksuimpana koirarotuna, jonka maa päällään kantaa. Jos seuraat hetken bordercollieiden toimintaa, olet luultavasti pian erittäin vakuuttunut rodun älykkyydestä ja fiksuudesta. Ensinnäkin rotu on erittäin miellyttämisenhaluinen; se haluaa tehdä juuri niin kuin sen omistaja odottaa sen tekevän. Tästä syystä bordercollie yleensä oppii nopeasti ja on erittäin käyttökelpoinen hyvinkin erilaisissa tehtävissä. Monet erityisen hyvin agilityssa pärjänneet koirat ovat juurikin bordercollieita. Agilityssa koira pääsee hyödyntämään älykkyyttään, nopeuttaa sekä miellyttämisen haluaan. Tästä syystä bordercollie loistaakin agilityradoilla ja hurmaa katsojat!

Toiseksi bordercollie on erityisen vilkas ja aktiivinen rotu. Tässä aktiivisuudessa ja vilkkaudessa on myös kääntöpuolensa. Rotu ei nimittäin sovellu sohvaperunalle, koska se tarvitsee niin kovin paljon aktiviteetteja. Kyllästyessään bordercolliesta tulee nopeasti rauhaton, joten harkitse tarkkaan ennen pennun hankkimista, onko sinulla varmasti riittävästi aikaa koirallesi.

Mistä bordercollien voi hankkia?

Rotukoira kannattaa aina hankkia luotettavalta kasvattajalta, jolla on runsaasti kokemusta kyseisestä rodusta. Tällainen pentu maksaa niin paljon, että saatat alkaa haaveilla suurista voitoista, joiden voittamiseen mobiili kasinot tarjoavat tilaisuuden. Vaikka pentu maksaakin paljon, ei koskaan kannata hankkia pentua pentutehtailijalta. Tällainen pentujen tehtailu on ensinnäkin täysin epäeettistä ja aiheuttaa koirille runsaasti kärsimystä. Kärsimystä saattaa aiheutua myös pennun uudelle perheelle, jos kauan odotettu pentu osoittautuukin sairaaksi. Näin on käynyt valitettavan usein.

Kannattaakin malttaa vielä hetki ennen pennun hankkimista ja säästää rahaa luotettavan kasvattajan kasvattamaan pentuun, jonka eläinlääkäri on tarkistanut ennen uuteen kotiin luovuttamista. Jos etsit itsellesi kotikoiraa, jonka kanssa et aio osallistua näyttelyihin, kannattaa harkita luotettavan kasvattajan pentua, jolla on esimerkiksi niin sanottu värivirhe. Tällaisen pennun saat yleensä tavallista edullisemmin eikä värivirhe vaikuta siihen, miten koira menestyy perheen lemmikkinä ja harrastekaverina.